З початку туристичного сезону в травні в регіоні, за який відповідає консульство України в Анталії, померло майже півтора десятка українських відпочивальників.

Про це повідомив консул України в Анталії В'ячеслав Хоменко, - передає "Укрінформ".

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

За словами представника дипвідомства, найбільша смертність серед літніх людей.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні
Показати ще

"З травня по червень у нас 13 померлих громадян України. В основному це літні люди, які приїхали сюди на відпочинок і не розрахували впливу кліматичних умов на стан їх здоров'я. Перша з причин – серцеві напади, також є кілька літніх людей, які зайшли в море і потонули, є люди, що приїхали сюди на лікування і, на жаль, не витримали різноманітних медичних процедур, які здійснювали в лікарні. Такі випадки є і серед тих, хто приїжджав чистити кров, і онкохворі були", - розповів Хоменко.

Крім того, жертвами нещасних випадків стають ті, хто не дотримується правил поведінки, наприклад йдуть купатися, після розпивання спиртних напоїв.

"Є також кілька громадян України, які померли природною смертю, але за дивних обставин. Зараз цими справами займається прокуратура і результати розгляду цих справ будуть повідомлені родичам загиблих", - додав чиновник.

Варто додати, що у 2019 році потік відпочивальників з України в Туреччині зріс на понад 13%.

Нагадаємо, на працівників аеропорту "Бориспыль" поскаржились за нелюдське ставлення до іноземних туристів.

Як повідомляв портал Знай.ua, на пляж завітали незвані гості. Очевидці розповідають про отруйні скати.

Також Знай.ua писав про те, що в Одесі буде діяти фестиваль гігантських китайських ліхтарів у Преображенському парку.