Якщо один із зареєстрованих у будинку член сім'ї регулярно проживає за кордоном, для оформлення субсидії йому доведеться сплатити ЄСВ, а також задекларувати свій дохід за кордоном. Про це повідомляє Тeplo.gov.ua

“На жаль, право оформити субсидію не на всіх зареєстрованих, а лише на фактично проживаючих, не застосовується до тих, хто перебуває за кордоном більше 60 днів – за винятком якщо це навчання або лікування”, – вказується в повідомленні.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Українцям, що проживають за кордоном для оформлення субсидії необхідно:

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

- сплатити ЄСВ;

- задекларувати свій дохід за кордоном;

- громадянин, який платить ОСВ за кордоном і підтверджує це документально, має право отримати субсидію на загальних умовах.

Нагадаємо, що у цьому році вперше здійснять перерахунок виплат тим громадянам, які отримують допомогу від держави, в тому числі і для пенсіонерів, у яких прожитковий мінімум дорівнює мінімальній пенсії.

Як повідомляв портал Знай.uа, українцям знизять ціну на газ. Після здешевлення блакитного палива в червні на 7,3% в цьому місяці ціна знову поповзе вниз.

Також портал Знай.uа писав, що у наступному опалювальному сезоні кількість субсидіантів в Україні може скоротитися на 15-20 %. Проте нові правила штовхають людей на пошуки виходу, який допоможе обійти закон.