Сьогодні в Україні йде боротьба за владу і ніхто не поспішає займатися питаннями МН-17. Про це розповів президент Української асоціації професіоналів безпеки Сергій Шабовта, пише From-ua.

За його словами, людство недооцінює загрозу терористичних дій, а держави, які не відповідають за безпеку власного повітряного простору, поводяться безвідповідально.

Розмірковуючи про причини і винуватців аварії малайзійського літака Boeing 777 рейсу MH17 на Донбасі, Сергій Шабовта зазначає, що "одним з винуватців такої ситуації є держава Україна".

"Україна направила борт МН-17 через територію, де в цей момент була обстановка військового конфлікту з використанням найрізноманітнішого зброї. Які б сили не були учасниками цієї страшної біди і трагедії, відповідальність України як держави завжди буде для мене домінантною у цій ситуації", - додає експерт.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч
Показати ще

"Сьогодні в Україні йде боротьба за владу, і Зеленський з його командою найбільше захоплений тим щоб, намагаючись використовувати інерцію сприйняття його образу, нахапати якомога більше місць у парламенті. Я поки що бачу, що влада абсолютно боязка і нерішуча. Обстріл телеканалів з гранатометів, спроба загрожувати життю журналістів, безпосередньо загрожувати якимось іншим демократичним свободам в Україні не викликає реакції. Тому при такій динаміці ми можемо років 100 чекати, що влада почне займатися питаннями МН-17", - додав Шабовта.

Нагадаємо, трагедія МН17: божевільний пропагандист Пушилін накинувся із звинуваченнями на Україну.

Як повідомляв портал Знай.uа, що один з колишніх ватажків "ДНР" Олександр Ходаківський розповів, як сьогодні виглядає Донецьк.

Також портал Знай.uа писав, що путінські окупанти скаржаться на те, що знімальна група російського телеканалу нібито потрапила під обстріл українських військових.