На Чорнобильській атомній електростанції почав роботу завод з переробки рідких радіоактивних відходів. Завод вже переробив 2755 кг рідких відходів за перший тиждень своєї роботи.

Про це повідомляє Державне Агентство з управління зоною відчуження на сторінці в Facebook.

Читай Знай.uа оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Розташований завод на промисловому майданчику "Чорнобильська АЕС". За словами фахівців ДСП "ЧАЕС", в процесі переробки рідкі відходи проходять декілька стадій і в результаті шляхом цементування перетворюються у тверді радіоактивні відходи, які є більш безпечною формою зберігання та захоронення. Після витримки і проведення радіаційного контролю на відповідність критеріям приймання на захоронення упаковки будуть спрямовані на спеціально обладнане приповерхневе сховище твердих радіоактивних відходів.

На ЧАЕС розпочав роботу завод з переробки рідких РАВ За перший тиждень експлуатації заводу з переробки рідких...

Geplaatst door Державне агентство України з управління зоною відчуження op Woensdag 17 juli 2019

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

"Сьогодні відбувається поетапне освоєння його проектної потужності. Поступово завод має вийти на переробку 42 упаковок - бочок ємністю 200 літрів - у добу. При безперебійного функціонування заводу протягом усіх 250 робочих днів, це 10,5 тис. Упаковок в рік ", - зазначає голова ГАЗО Віталій Петрук.

Проект заводу з переробки рідких радіоактивних відходів затверджено розпорядженням Кабінетом Міністрів України у 2001 році та фінансувався за рахунок Державного бюджету України та Рахунку ядерної безпеки. У 2014 році було завершено будівництво і проведені комплексні випробування.

На початку червня, нарешті був отриманий спеціальний терпкий цемент, що дозволило закінчити роботи й почати переробку кубового залишку.

Нагадаємо, що ліквідатор аварії на ЧАЕС заявив про страшну знахідку

Як повідомляв Знай.ua реальний ліквідатор ЧАЕС подивився серіал "Чорнобиль" від НУО і наклав на себе руки.

Також Знай.uа писав, головний герой Чорнобиля залишився за кадром.