Інформація про те, що в Чорнобилі перебуває клешня крана, який використовувався під час ліквідації аварії на ЧАЕС у 1986 році, викликає сумніви. Про це заявив заступник головного інженера по об'єкту "Укриття" Чорнобильської АЕС Сергій Кондратенко, передає "Обозреватель".

"Під час викопування котлованів для "Укриття" ми дійсно знаходили техніку, яка була закопана в 1986 році, наприклад, той самий кран, бульдозер. Вона була дуже брудна, і тоді її закопали на місці, щоб не везти далеко", – підтвердив ліквідатор.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

За його словами, жоден з подібних об'єктів не може перебувати у вільному доступі.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

"Заявляти про те, що в зоні досяжності туристів є подібні речі, неправильно. Усі туристичні шляхи контролюються, і ніякого перевищення там немає", - запевнив Кондратенко.

З приводу самого ковша він додав, що вивозилося все під контролем, тому є сумніви, що інформація правдива.

"Є фотографії – військова техніка, вертольоти, бульдозери, машини – все вивозилося на Буряковку, за колючий дріт. Навіть якщо хтось таку необачність і допустив, я думаю, за цей час його давно б утилізували", - розповів він.

Кондратенко уточнив, що адміністрація Чорнобильської зони відчуження несе відповідальність за дотримання всіх норм.

"Мені здається, це не достовірна інформація. Але фахівці, звичайно ж, повинні відреагувати і все перевірити", – резюмував ліквідатор.

Нагадаємо, на ЧАЕС введуть в експлуатацію новий конфайнмен.

Як повідомляв портал Знай.uа, у Чорнобильській зоні виявлена клешня крана, який експлуатували в 1986 році.

Також портал Знай.uа писав, що Зеленський анонсував "зелений коридор" у Чорнобилі.