Майже одразу після виходу на екран, міні-серіал Чорнобиль став популярним серед широкого загалу. Одна з основних причин його популярності вбачалася в максимальній реалістичності та відповідності до реальних історичних подій.

Тим не менш, його не оминула і критика. Наприклад, британська сценаристка Карла Марі Світ гостро розкритикувала серіал за відсутність чорношкірих акторів. Спершу це здалося абсурдом – який у «Чорнобилі» міг бути чорношкірий герой? Але все виявилося значно цікавіше, коли на інтерв’ю погодився Ігор Хиряк, який у 1986 році проходив строкову службу у понтонно-інженерних військах.

Читай Знай.uа у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Ігор Хіряк народився у Харкові, а нині проживає у Череповцях Російської Федерації. Про війну на Донбасі спілкується не охоче. Закликає до миру в усьому мирі, але вважає священним обов’язком кожного чоловіка захищати свою Вітчизну.


Хіряк підкреслює, що за час навчання в школі та служби в армії, загалом не відчував до себе якогось упередженого ставлення через колір шкіри,але траплялися і неприємні ситуації, коли доводилося захищати себе за допомогою кулаків. У Чорнобилі він опинився разом зі своїм підрозділом задля ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. На запитання, чи було страшно, ліквідатор лише посміхається: «Хіба ви чогось боялися у 19 років?»

Серіал «Чорнобиль» він подивився і вважає, що не настільки він реалістичний, як може здатися на перший погляд. Наприклад, він не пригадує, щоб було здійснено масовий відстріл тварин. Навіть згадав собаку, якого військові підгодовували.

Популярні новини зараз
Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Вистачить на воду та хліб: кого з пенсіонерів поставлять на межу виживання "Велика активація": астролог визначив, коли українська земля позбавиться окупантів Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт
Показати ще

Хіряк не може з впевненістю сказати наскільки сильно вплинули на його здоров’я два з половиною місяці перебування в зоні катастрофи. При цьому він не приховує свого бажання коли-не-будь знову відвідати ці місця.

Нагадуємо, що очевидці показали рідкісну красу посеред мертвої зони

Як раніше повідомляв портал Знай.uа, Днiпропетровщину заполонив густий дим: люди у панiцi, нагадує Чорнобиль

Також портал "Знай.uа" писав, що підліток по-звірячому розправився з ліквідатором Чорнобильської АЕС