Вже до кінця літа в Україні значно здорожчає оренда квартир. Вартість житла ближче до осені може зрости на 20%.
Про це повідомляє "www.t.ks.ua".

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Ще минулого року кілька років тому сегмент бюджетного житла стартував від 6 тисяч гривень, зараз квартиру дешевше 8 тисяч знайти дуже складно. За словами ріелтора Максима Бабуряка, близько 80% всіх угод – бюджетний сегмент. А в бюджетному сегменті 75-80% угод – однушки за 8 тисяч. Конкуренція за квартири поки ще невисока: на ринку "мертвий сезон". В першу чергу знімають житло біля метро і з мінімальним набором меблів.

квартира

В результаті в "поганих" новобудовах шикарну квартиру можна орендувати і за 9 тисяч. Правда, з урахуванням всіх комунальних платежів, реальна вартість житла може бути значно вище.
Ситуація може кардинально змінитися вже через місяць. Ближче до кінця серпня починається "гарячий" сезон. По-перше, активний бізнес-сезон. По-друге, десятки тисяч студентів. Все це приводить до значного росту попиту на ринку. Кількість бажаючих орендувати житло зростає. Разом з тим орендодавці починають роздувати ціни.
За словами експерта, наприкінці літа перед початком навчання у студентів, оренда житла дорожчає на 10-20%.

навчання

"Є ще інший момент. Орендодавці намагаються відкласти підвищення цін до кінця опалювального сезону або зробити це перед його стартом. Враховуючи витрати на комунальні послуги, які взимку збільшуються в 3-4 рази, це дозволяє квартирантам м'якше пережити такий "сюрприз", – пояснює Бабуряк.

Популярні новини зараз
Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще
Нагадаємо, малозабезпеченим українцям будуть виплачувати більшу суму соцдопомоги. Як порахувати, скільки вам належить виплат.

Як повідомляв раніше Знай.ua, українцям розповіли, коли квартири у хрущовках замінять на нове житло.

Також портал Знай.ua писав, що непідйомна комуналка штовхає українців розлучатися заради отримання субсидії.