У травні при перерахунку субсидій держава у першу чергу буде враховувати доходи громадян, отриманих за другу половину минулого року. Також знижка буде нараховуватися тільки тим споживачам, хто в неопалювальний період на комуналку витратить більше 15% доходів сім'ї.

В результаті, велика частина українців залишиться без субсидій, - пише "Facenews".

Наприклад, сім'я з трьох осіб, отримувала одну середню зарплату в розмірі 8 368 грн. При розрахунку розміру обов'язкового платежу цю суму необхідно поділити на кількість членів сім'ї, два прожиткових мінімуми і помножити на 15% і на сукупний дохід сім'ї. Те, що вийшло, – платіж родини, а решту покриє субсидія.

Отже, зазначена сім'я могла щомісяця платити за комуналку з урахуванням субсидії 1029,7 грн. Взимку витрати на комуналку могли становити 1,5-2 тис. грн. Тобто субсидія компенсувала близько половини витрат на комунальні послуги.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

У травні розмір субсидій сім'ї буде перерахований з урахуванням зростання середньомісячного доходу в 9 341 грн. При цьому розмір обов'язкового платежу становитиме 1 227,5 грн. І якщо влітку зазначеної суми буде вистачати на оплату комунальних послуг в межах нормативів, субсидію вже не дадуть.

На пільги не можуть також розраховувати українці, які мають будинок площею понаж 200 метрів квадратних, або власники квартири, площа якої перевищує 120 кв.м. Також власники машини, які менше 5 років від дати випуску не отримають субсидію. Не варто розраховувати на допомогу держави бузробітні, які не перебувають на обліку в Центрі зайнятості та не сплачували ЄСВ, а також українці, які за рік зробили покупку вартістю від від 50 тисяч гривень.

Нагадаємо, пенсіонерів попередили про серйозні зміни.

Як повідомляв портал Знай.ua, кому з українців перерахували песії в 2019 році.

Також портал Знай.ua писав про те, що українців попередили про пеню в разі накопичення боргів за комуналку.