Група компаній ВАТ "Мотор-Січ" із Запоріжжя протягом двох років фінансувала діяльність терроритической організації "ДНР", про це повідомляє прес-служба СБУ. Так само повідомляється,що співробітники відомства припинили злочинну діяльність.

"Посадові особи відокремленого підрозділу групи – "Сніжнянський машинобудівний завод", який розташований на тимчасово окупованій території Донецької області, при здійсненні господарської діяльності розробили і реалізували механізм проведення безтоварних операцій з суб'єктами підприємницької діяльності, розташованими на території України, РФ і так званої "Донецької народної республіки", - йдеться у повідомленні СБУ, як повідомляє "Оглядач".

СБУ
СБУ

В результаті операції у "Центральний Республіканський банк ДНР" надходили платежі "Сніжнянського машинобудівного заводу" у вигляді сплати непередбачених чинним українським законодавством так званих "податків та інших обов'язкових платежів".

Співробітники СБУ задокументували, що в 2015 році Сніжнянський машинобудівний завод в бюджет "ДНР" сплатив понад 32 млн російських рублів. Завод також здійснював передачу на безоплатній основі товарно-матеріальні цінності для потреб "Міністерства доходів і зборів Донецької народної республіки".

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Следовтели міністрества вже оголосили про підозру директору та начальнику фінансового відділу заводу у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 2 ст. 258-5 Кримінального кодексу України (фінансування тероризму).

Відзначимо, що "Мотор-січ" - одне з головних авіаційних підприємств пострадянського простору.

Нагадаємо, що українські військові моряки, яких незаконно утримують в Російській Федерації, повинні бути звільнені з полону за рішенням морського трибуналу, а не в рамках якихось обмінів.

Як повідомляв Знай.uа, зустріч Зеленського з Путіним: розкрито ймовірний сценарій.

Також Знай.uа писав, Зеленський зміг витягнути 15 моряків з пазурів Путіна, Україна завмерла в очікуванні.