Науковці Стенфордського університету розробили модель онлайн-карт Римської імперії. На картах можна прокласти маршрут в залежності від погодних умов і ландшафту середньовічної Європи. Про це пише Euronews.

Зокрема, карта під назвою ORBIS, складається з 632 ділянок, розташованих на 10 мільйонах квадратних кілометрах наземного і морського простору, що охоплюють велику частину сучасної Західної Європи і узбережжя Середземного моря в Північній Африці і на Близькому Сході.

Фішка карт Римської імперії полягає у тому, що вони прокладають маршрут, враховуючи конкретні погодні умови і способи пересування, які були доступні в той час. Автомобілі, потяги і літаки тут замінюють колісниці і кораблі, а якщо вам потрібен піший перехід через гори - це може зайняти кілька тижнів.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Приміром, подорож з Лондона у французьке місто Арль влітку в стародавньому Римі зайняло б 24 дні по найшвидшому маршрутом, який включає перетин каналу на кораблі і піший перехід по континенту. Найкоротший шлях виявився б найдовшим і відняв у вас близько 37 днів, щоб пройти безпосередньо через всю Францію.

Всі міста на карті також мають ті назви, які були саме в той період часу. Приміром, Лондон – це Лондиниум.

За допомогою такої карти можна вивчити, скільки часу займали подорожі по Європі в той час.

Нагадаємо, центр Москви охоплено вогнем: все як у пророцтві Ванги, володіння Путіна у чорному диму.

Як повідомляв Знай.uа пророцтво Ванги і Ейнштейна збувається до дрібниць.

Знай.uа писав, третя Світова замість Апокаліпсису: у словах Ванги відшукали таке, що ви втратите сон.