У неділю, 21 липня, в України проходять позачергові парламентські вибори. Голосування триватиме до 20:00. Однак вже зараз зафіксовано кілька сотень повідомлень про порушення на виборчих дільницях. Так, у Дарницькому районі Києва на виборчому окрузі №212 чоловік порвав бюлетень.

Про це повідомили спостерігачі громадської організації "Опора".

Читай Знай.ua оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Житель столиці порвав свій бюлетень і кинув його на підлогу. До нього одразу підійшли поліцейські й члени комісії. Після вмовлянь порушник підняв шматки бюлетеня і зім'яв їх. Потім він намагався віддати його залишки правоохоронцям. Правоохоронці попросили чоловіка вирівняти бюлетень і кинути в ящик.

"Для чого всі ці формальності? Я трохи шизик, є у мене мінус", - відповів житель Києва.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Чоловіка таки вдалося вмовити кинути бюлетень в урну. Однак, члени комісії після закриття дільниці можуть позначити цей бюлетень як "чужорідне тіло" і запакувати окремо.

Зазначимо, що явка виборців на позачергових виборах до Верховної ради, за даними Центральної виборчої комісії, станом на 16:00 склала 33,8%. Виборчі дільниці на виборах в Раду 2019 відкрилися 21 квітня о 08:00, проголосувати можна буде до 20:00. Станом на 13 годину до поліції надійшло 838 заяв та повідомлень. За 10 заявами внесено відомості до ЄРДР.

Нагадаємо, лідерка Всеукраїнського об’єднання "Батьківщина" Юлія Тимошенко проголосувала на виборах до Верховної Ради. Її дільниця розташована на окрузі 220

Як повідомляв портал Знай.ua, до початку голосування на позачергових виборах до Верховної ради на окрузі №76 у Запоріжжі стався скандал. Там отримали 558 бюлетенів з помилкою.

Також Знай.ua писав, що лідер партії Слуга народу Дмитро Разумков не виключив, що він може зайняти пост спікера Верховної Ради.