До кінця липня курс долара може переступити психологічну позначку в 26 грн. З другої половини літа починається період девальвації, передає Обозреватель.

Читай Знай. ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Ситуація на ринку призвела до того, що курс долара перейшов на новий діапазон і вартість американської валюти початку своє зростання. Баланс попит і пропозиції вже кілька років визначає коштувати валюти в Україні.

"На найближчий тиждень ми очікуємо зростання курсу долара до гривні. Долар на міжбанку може торгуватися через тиждень близько 26,2 грн, а готівковий долар в банках може торгуватися близько 26,0 / 26,2 грн", - розповідає старший аналітик "Альпарі" Вадим Іосуб.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

У свою чергу фінансовий експерт Єгор Комов переконаний, що тенденція розгорнеться на 180 градусів і долар плавно почне дорожчати. Згідно з його оцінками, вартість валюти буде коливатися близько 26,1 грн.

"Дві тези. Перший - з року в рік знаємо, що курс гривні зростає в першій половині літа, а потім починається плавна девальвація до осені. Другий - є об'єктивні причини для того, щоб поступово дорожчав долар. Повинні закуповувати газ, знижуються експортні виручки від аграріїв і т.д. Думаю, будемо мати дуже плавне зниження. У Національного банку є всі ресурси для того, щоб утримати стабільну ситуацію ", - пояснює Комов.

Нагадаємо, долар змусив українців стрімголов бігти до обмінників.

Як повідомляв Знай. ua, чого чекати пенсіонерам після підвищення.

Також Знай. ua писав, що як парламентські вибори позначаться на курсі гривні.