З 23 липня п'ять миротворців з України вперше візьмуть участь у багатопрофільній інтегрованій Місії ООН стабілізації ситуації в Малі. Про це повідомив заступник начальника Головного управління військового співробітництва та миротворчих операцій Генштабу ЗСУ полковник Валентин Левчик.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"В цілому на даний момент 61 представник України виконує завдання місій ООН, НАТО та спільних миротворчих силах у наступних країнах", - розповів Левчик під час брифінгу.

Місія ООН зі стабілізації в Демократичній Республіці Конго (12 осіб);

Популярні новини зараз
В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Місія ООН в Косово (2 людини); Місія ООН в Республіці Південний Судан (4 людини);

Тимчасові сили ООН із забезпечення безпеки в Аб'єй (6 осіб);

Сили ООН з підтримки миру на Кіпрі (1 чоловік);

Тренувально-дорадча місія НАТО "Рішуча підтримка" в (...) Афганістані (21 осіб);

Багатопрофільна інтегрована Місія ООН зі стабілізації в Малі (5 осіб);

Спільні миротворчі сили в зоні безпеки Придністровського регіону Республіки Молдова (10 військових спостерігачів).

Відзначається, що висока оцінка від міжнародних партнерів стала основною причиною для постійного запрошення України до участі у новостворених та існуючих миротворчих операціях, а також розширення географії залучення ЗСУ до миротворчої діяльності.

Нагадаємо, в ОБСЄ і ООН вважають, що український закон про державну мову не може повністю гарантувати права нацменшин.

Як повідомляв портал Знай.uа, Вадим Пристайко заявив про досягнення попередніх домовленостей з російською стороною про обмін полоненими.

Також портал Знай.uа писав, що представник України в Раді безпеки ООН Володимир Єльченко жорстко відповів російському дипломату.