У цей день православна церква вшановує святу рівноапостольну княгиню Ольгу, багато в чому завдяки якій Русь прийняла православну віру. Інші назви свята: «Єфимья і Ольга», « Є фимья Стожарниця», «Стожарниця». 24 липня люди звертали увагу на сузір'ю північного неба - Стожари (Плеяди). З ним були пов'язані і більшість прикмет на цей день.

Княгиня Ольга стала не тільки шанованою святою, але і справжньою легендою. Про неї знали багато хто і в цей день могли звернутися до неї з молитвою. Святу просили надіслати сонячну погоду, щоб можна було швидше закінчити жнива. Справа в тому, що як раз наставав час сильний дощів і рос, і сіно починало гнити, а його треба було заготовляти на зиму.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Народні прикмети на 24 липня

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Сяйво Великої Ведмедиці, особливо в цей день, було знаком вдалих жнив. За прикметами, якщо воно розташувалося низько, то весна буде пізня, а якщо світло Великого Ковша яскраве, то полювання буде вдалим. Старі люди вважали, що Стожари оберігають ведмедя. Вони вірили, що ця тварина насправді перевертень. Є легенда, що колись мешканці села не пустили до себе немічного старця і тому їх покарали перетворенням у ведмедів.

Мисливці сьогодні відправлялися на промисел, тому що день підходить для полювання просто відмінно. Перед виходом рушницю та іншу зброю слід було окурити мандрагорою і проговорити особливий заговор. Думати треба тільки про хороше. Якщо думки погані при вході в ліс, то до мисливця причепиться червона квітка. Як тільки вона опиниться в будинку злої людини, то спалахне, почнеться пожежа. Так духи карали мисливця за шкоду лісу.

За повір'ям, гроші, знайдені 24 липня, потрібно віддати на потреби бідних або віднести до церкви, інакше біда буде. Для сьогоднішніх іменинників був список заборон, які ні в якому разі не можна було порушувати, інакше біди не уникнути. 24 липня їм не можна було брати в борг гроші, хліб і сіль, купатися, планувати весілля. Також за іменинним столом повинно сидіти рівно 24 людини.

Як повідомляв портал Знай.ua фінансовий гороскоп на серпень 2019 для всіх знаків Зодіаку показав, хто отримає казкові гроші і грандіозний кар'єрний успіх. Кому пощастить в останній місяць літа розповідає знаменитий астролог Павло Глоба.

Нагадаємо, любителів пікніків попередили, що цього літа кліщів буде більше, ніж зазвичай. Завдяки погодним умовам, які забезпечують ідеальні умови для кровососів. Це означає, що підвищується ризик контакту з кліщем. Лікарі сказали, як себе гарантовано захистити.

Також Знай.ua писав, які дні стануть справжнім пеклом, особливо для метеочутливих людей у 2019 році. Став відомий повний календар магнітних бур на другу половину року.