В Австрії прийняли рішення зробити правила працевлаштування для іноземців лояльнішими, іншими словами — виїхати заробітчанам на роботу до Австрії буде простіше.

Відомо, що в державі вже працює близько 730 тисяч іноземних фахівців, з них 430 тисяч — це вихідці з країн Євросоюзу. Тим не менш цього Австрії явно не вистачає.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

За інформацією організації Austria Business Agency дефіцит трудових кадрів Австрії оцінюють в 160 тис. людей. Офіційна статистика свідчить, що близько 60% цих вакансій місцеві роботодавці не можуть закрити вже півроку і більше.

заробітчани
заробітчани

Залученням додаткової робочої сили в Австрії займеться державна ABA. Під реалізацію ініціативи "Робота в Австрії" бюджет цієї організації збільшать з €4,3 млн до €7 млн. На першому етапі програма буде зосереджена на ринках усередині ЄС. Зокрема, в Польщі, Румунії, Болгарії, Хорватії та Греції. Але як показує практика інших країн, таким чином виходить перекрити в кращому разі половину вакансій. Інші місця підхоплюють працівники з третіх країн, в тому числі, України.

Нагадаємо, Кабмін змінив ключовий показник для пенсій.

Як повідомляв Знай.uа польський пан побив заробітчан просто на плантації, українці лютують.

Знай.uа писав, українцям пообіцяли нову мінімалку: коли виплачуватимуть 5500 грн.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще