На Донбасі відбулася передача 64 громадян України з окупованої частини Луганської області, які були затримані або відбували покарання за скоєні злочини.

Про це повідомила Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

Читай Знай. ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"Це вже шостий етап передачі ув’язнених з окупованої частини Луганської області. З грудня 2018 року по липень 2019 ми перемістили 319 засуджених. З них 124 особи або їхні родичі безпосередньо зверталися до мене із заявами про переведення", - написала Денісова.

Популярні новини зараз
Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф
Показати ще

Денісова також зазначила, що загалом протягом 2014 – 2019 років переведено 519 засуджених. "З урахуванням осіб, яких переведено з окупованої частини Донецької області – переміщено 332 засуджених. Звільнено - 53 особи", - написала вона.

Тепер громадяни України, яких передали з тимчасово окупованих територій Донбасу, відбуватимуть покарання на підконтрольній уряду території.

Варто додати, що після оприлюднення даних екзит-полів дострокових парламентських виборів в Україні президент Володимир Зеленський заявив у штабі партії, що пріоритет їхньої влади — це припинення війни на Донбасі, повернення моряків і полонених. Президентська партія "Слуга народу" впевнено перемагає на виборах.

Нагадаємо, хлібне перемир'я на Донбасі: командування ООС зробило термінову заяву.

Як повідомляв Знай.uа, здичавілі бойовики на Донбасі підривають будинки українців під шалений регіт: цинічне відео просочилося у мережу.

Знай.uа писав, Гвоздик заговорив про Донбас й довів українців до сказу: "Чому ми з росіянами стали ворогами?"