У цей день Православна церква згадує святих мучеників Прокла та Іларія, які постраждали за віру в 2 столітті. Інші назви свята: «Прокл», «Прокл - великі роси», «Великі роси». В цей день зазвичай випадає велика роса. Селяни закінчували заготовляти сіно і починали прибирання висушеного сіна. В деяких місцях починалася жнива.

Прокл і Іларій жили в Калипті біля Анкіри і обидва постраждали під час гоніння на християн за правління імператора Траяна. Спочатку схопили Прокла, правитель намагався його силою і тортурами примусити відректися від Христа, а мученик все одно був вірний своїм переконанням. Тому його засудили до смерті. Коли його вели до місця страти, підійшов його племінник Іларій. Він обняв Прокла і сказав, що теж християнин. За це його теж стратили.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Чого не можна робити 25 липня

Сьогодні дуже багато речей, які потрібно зробити і більшість з них стосується роси і дощової води. Але є і кілька заборон. Не можна сьогодні сидіти вдома, лінуватися і байдикувати, це вважається великим гріхом у цей день. А також небажано сьогодні їсти цукор.

Популярні новини зараз
"Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Народні прикмети на 25 липня

Приказки і прикмети

  • Якщо 25 липня сонячно, – прикмета, що така ж погода буде і восени.
  • День Прокла досить прохолодний, – значить, зима настане рано і буде суворою.
  • Грибів 25 липня багато, – прикмета, що погода зіпсується.
  • Негода обіцяє відсутність роси в день Прокла.
  • Роса після ночі не висохла, – буде гроза.
  • Якщо 25 липня голосно гудуть бджоли, – прикмета, що очікується спека.
  • Якщо до Прокла Плакальщику пожовкли верхівки дерев, то осінь рано настане.
  • Народжені в цей день проживуть довге і спокійне життя, без потрясінь.

Як повідомляв портал Знай.ua фінансовий гороскоп на серпень 2019 для всіх знаків Зодіаку показав, хто отримає казкові гроші і грандіозний кар'єрний успіх. Кому пощастить в останній місяць літа розповідає знаменитий астролог Павло Глоба.

Нагадаємо, любителів пікніків попередили, що цього літа кліщів буде більше, ніж зазвичай. Завдяки погодним умовам, які забезпечують ідеальні умови для кровососів. Це означає, що підвищується ризик контакту з кліщем. Лікарі сказали, як себе гарантовано захистити.

Також Знай.ua писав, які дні стануть справжнім пеклом, особливо для метеочутливих людей у 2019 році. Став відомий повний календар магнітних бур на другу половину року.