Російські окупанти в Криму знахабніли до краю і показали всьому світу, що для них світова спільнота і релігійна свобода начого не значать.

У Сімферополі окупанти розграбували і розтрощили майно Кафедрального собору святих рівноапостольних Володимира і Ольги Православної церкви України. Акт вандалізму було вчинено після рішення російського окупаційного суду в анексованому Криму.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Про це 24 липня розповів архієпископ Кримської єпархії ПЦУ Климент, пишуть "Крим.Реалії".

"Ситуація дуже критична. Все відбувалося, коли я не був у Криму. Згідно з рішенням суду, в 2017 році, було вилучено 110 квадратних метрів площі першого поверху. Вона була опечатана і перебувала під замком. Але разом з тим було описано і зберігалося церковне майно: крісла, ікони, меблі, килими, посуд, столи, столові прибори. Зараз це все розграбовано і розламано. Частину речей я побачив на вулиці на звалищі. Де поділися інші речі - я не знаю", - повідомив Климент.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

За його словами, російське так зване Міністерство майнових і земельних відносин Криму почало погроми, назвавши це "внутрішнім ремонтом" приміщень собору.

"Вони почали погром саме тоді, коли я був на конференції з релігійної свободи. Це Росія показує всьому світу, що для неї світова спільнота і релігійна свобода", - додав він.

Нагадаємо, окупанти відібрали у кримчан кафедральний собор Святих рівноапостольних князів Володимира і Ольги Кримської єпархії канонічної Православної церкви України.

Як повідомляв портал Знай.ua, Росія раптово визнала Крим Україною

Також Знай.ua писав, в окупованій Євпаторії у таборі отруїлися 49 дітей і 5 дорослих.