У цей день церква згадує апостола від сімдесяти Акілу. Інші назви свята: «Дозори», «Кочанник». В цей день ввечері після страдного дня селянки пов'язували на голову джгут із соломи — і тяжкість від голови відливала. Житня соломка жницям силу давала. З 27 липня починали нав'язуватися качани капусти (звідси пішла третє назва дня — Кочанник). Також вважалось, що це день Стефана Чудотворця. Также считалось, что это день Стефана Чудотворца.

За прикметами наші предки помічали, що часто йдуть дощі, піднімається вітер, починається гроза, і вважали, що наближається осінь. Також вірили, що блискавки є підступами нечисті, якою дуже боялися, тому намагалися в грозу не виходити з дому.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Духа, який жив у полі – Польового, намагалися сьогодні задобрити. Він повинен оберігати посіви від негоди. Для нього тому готували кашу і клали її в новий глиняний горщик. Горщик треба було поставити поруч з останньою смугою жнив. На самій смузі клали житній пучок. Вважалося, що це допоможе поліпшити урожай в наступному році. Чоловікам треба було виходити в поле по черзі, стежити і нести варту. Вітер був дуже сильний, тому дивилися, щоб він не розвіяв сіно. Ці чоловіки ще відганяли від полів птахів, худобу і навіть дітей. Знали, що сьогодні нечисть може прийняти будь-який вигляд, щоб напакостити.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Народні прикмети на 27 липня

А так як був період блискавок, і від них гинуло багато людей, то намагалися ховатися від них під низькими чагарниками, а ось берез, сосон, дубів і ялин уникали, бо у них глибокі коріння, і вони притягують блискавки. Від грозових атак також читали особливі замовини, проводили ритуали.

Як раз був час збирання жита, а робота була дуже важкою. У багатьох боліли спина, голова і ноги. Щоб позбутися від цих недуг наші предки обвішувалися солом'яними пучками і відпочивали на солом'яних матрацах. Під час збирання жита вішали солом'яний пояс, на голову одягали вінок із соломи. Вважалося, що солома може позбавити від болю. А ще її використовували в магічних цілях, проводили з соломою обряди і ритуали, читали замовини.

Як повідомляв портал Знай.ua фінансовий гороскоп на серпень 2019 для всіх знаків Зодіаку показав, хто отримає казкові гроші і грандіозний кар'єрний успіх. Кому пощастить в останній місяць літа розповідає знаменитий астролог Павло Глоба.

Нагадаємо, любителів пікніків попередили, що цього літа кліщів буде більше, ніж зазвичай. Завдяки погодним умовам, які забезпечують ідеальні умови для кровососів. Це означає, що підвищується ризик контакту з кліщем. Лікарі сказали, як себе гарантовано захистити.

Також Знай.ua писав, які дні стануть справжнім пеклом, особливо для метеочутливих людей у 2019 році. Став відомий повний календар магнітних бур на другу половину року.