Синод Української православної церкви Московського патріархату створив комісію з питань обміну полоненими і звільнення ув'язнених. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

"Священний Синод підтримав ініціативу Блаженнішого Митрополита Онуфрія по відновленню процесу обміну полоненими, звільнення ув'язнених і встановлення миру на Донбасі", – йдеться в повідомленні.

Синод

Зазначається, що члени Синоду особливо відзначили важливість обміну полоненими у форматі "всіх на всіх". Крім того, була створена Комісія з питань обміну полоненими і звільнення ув'язнених.

Також рішенням Священного Синоду в с. Рихли Коропського району Чернігівської області Миколаївський Пустинно-Рихлівський чоловічий монастир Ніжинської єпархії реорганізований на жіночий монастир. Відповідно до цього рішення, затверджена настоятелька цієї обителі.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Читайте Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Синод

Засідання Священного Синоду Української Православної Церкви, під час якого були розглянуті поточні питання, що регулюють різні сторони церковного життя відбулось 28 липня 2019 року. Після Божественної літургії з нагоди 1031-ї річниці Хрещення Київської Русі та дня пам’яті рівноапостольного великого князя Володимира, на території Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври під головуванням Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія зібрались найвисокопоставленіші священики.

Нагадаємо, справжнє обличчя Росії: московський піп відкрито заявив, що саморозвиток небезпечніше алкоголізму.

Як повідомляв Знай. ua, таємна домовленість Порошенка з Варфоломієм розсекречена.

Також Знай. ua писав, що у ПЦУ різко відреагували на зв'язок Філарета з Росією.