Як стало відомо в одній зі своїх проповідей митрополит Калузький і Боровський Климент (Капалін Герман) сказав, що у вивченні великого числа іноземних мов є духовна небезпека.
"Чому комусь доводиться боротися з пристрастю алкоголізму, і для нього буде особистим досягненням випити не шість чарок, а п'ять. А інша людина, з родини поліглотів, в цей час вчить шостий іноземна мова. Які різні долі! І доля другого, на зовнішній погляд, привабливіше.


Але якщо дивитися з точки зору спасіння, Господь не буде з нас питати: скільки ми знаємо іноземних мов і в якому обсязі. Чи вміємо ми вирішувати інтеграли, витягати в розумі коріння з великих чисел і так далі. Ці навички потрібні виключно для земного життя. Так, краще вчити іноземну мову, ніж пиячити, наркоманії або блудити. Але і тут є своя духовна небезпека, наприклад, впасти в гордість, вирішити, подібно повітрю фарисею, що "я не такий, як інші люди". Всі випивають і марнують час, а я розвиваюся. Невідомо, що небезпечніше для духовного життя".
Священнослужитель також додав, що попит з людей, схильних до алкогольної залежності через спадкові риси, набагато менше, ніж з "людини, який зростав у благополучній родині" і знає шість мов".
Митропролит заявив про це напередодні Всеросійського дня тверезості - вперше він був проведений в 1913 році за ініціативою служителів православної церкви. У березні 1914 року Святіший Синод прийняв рішення про щорічне відзначення Всеросійського Дня тверезості. Дата була обрана на честь православного свята Усікновення глави святого Пророка Іоанна Предтечі (за новим стилем – це 11 вересня), під час якого слід дотримуватися суворого посту.

Раніше повідомлялося, що слова Варфоломія призвели путінських попов в сказ. Вселенський Патріарх не визнає московської церковної юрисдикції над Україною.


Як повідомляв раніше "Знай.uа", що чому не можна піднімати чужий хрестик і що з ним робити.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще


"Знай.uа" писав, що Московський патріархат готується до самогубства.