Максим Бужанський в одному зі своїх інтерв'ю заявив, що не поділяє висловлювання про можливість скасування 9 травня і заміні його на День пам'яті і примирення. Якщо його партія все ж буде схильна до прийняття такого рішення, то Бужанський його не підтримає.

"Я ставлю питання про день, який називають днем "Пам'яті і примирення", який святкує В'ятрович і Ко – а що конкретно ви пам'ятаєте і з ким вирішили миритися? Жодна людина поки не відповів на це питання. Примирятися з нинішніми німцями? А навіщо? З ними ми і так живемо в світі. Примирятися з тими німцями, що повішені після Нюрнберзького трибуналу? З ними я не згоден миритися", – сказав він.

Також один з "Слуги народу" не поділяє і символ у вигляді червоного маку. Він вважає, що його запозичили ще з Першої світової війни і до українців він не має ніякого відношення. А ось з приводу георгіївської стрічки Бужанський висловився нейтрально: "Хочуть носити – нехай носять. Символ перемоги – це не георгіївська стрічка, а червоний прапор Перемоги над рейхстагом. Мені не потрібні додаткові символи", – підкреслив історик.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Нагадаємо, раніше Порошенко на Мальдівах рятується від Волочкової в джакузі, блогер показав всю правду: "Наш Педро любив ..."

Як повідомляв портал "Знай.uа" Клімкін терміново звернувся в Європу після "Майдану" в Москві: це була фатальна помилка

Також Знай.uа" писав, Зеленський змінить життя Української одним законом: що таке "префектури", і чого нам чекати вже зовсім скоро