Росія з 24 липня перекрила п'ять районів Чорного моря, загальна площа яких становить 118 тис 570 кв км, що складає більше чверті його загальної площі в 436 402 тис кв км. Про це йдеться в міжнародних вказівках мореплавцям, які підносить "Український мілітарний портал".

Термін дії цих приписів — до 19 серпня поточного року.

Розташування закритих районів

У приписах №280, №287A, №287B і №0817/2019 вказують такі причини перекриття: "проведення заходів бойової підготовки", "плавання небезпечно". Таким чином Росія проводить військові навчання на даних, що підробляються.

Крім того, до цього, перед самим початком навчань Sea Breeze 2019, РФ міжнародним приписом №0698/2019 перекривали район площею 8 тис кв км в Чорному морі, де буде розташовуватися одна з локацій міжнародних навчань за участю кораблів України, Болгарії, Румунії, Грузії, Великобританії і США.

Популярні новини зараз
За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

"За фактом зазначені райони перекривають звичні і рекомендовані міжнародні морські судноплавні маршрути в Болгарію, Грузію, Румунію та Україну, майже блокуючи морське сполучення з цими країнами… Варто розглядати ці дії як чергова спроба гібридної агресії на море, але тепер не тільки проти України, але й інших країн Чорноморського регіону", — пише видання.

У той же час Український мілітарний портал зауважив, що у Росії немає стільки наземних і надводних сил, щоб дійсно була потреба в перекритті такої площі у відповідних районах для проведення комплексу заходів бойової підготовки. Також у неї відсутня необхідна кількість плавзасобів для контролю і перекриття відповідних районів для забезпечення безпеки судноплавства.

Нагадаємо, керівник Офісу президента Андрій Богдан провів брифінг .


Як повідомляв раніше Знай.uа, в Харкові керівник КП “Центр поводження з тваринами” погорів на відкатах.


Також Знай.uа писав про те, що В одеській колонії гримить скандал.