У цей день церквою вшановується святий Онуфрій Печерський і пророк Єзекіїль. Інші назви свята: «Семен», «Онуфрій», «День Онуфрія». На Онуфрія ладнають засіки — відведені місця для зерна в коморах. Селянам треба засіки просушити, дошки перевірити, щоб взимку миші не прогризли.

Онуфрій був ченцем Києво-Печерського монастиря і жив в Антонієвих печерах в 12 столітті. Його останки і зараз знаходяться в монастирі. На жаль, точно не відомо, чому Онуфрія зарахували до лику святих. Але є відомості, що він був безмовним самітником, тримав строгі і тривалі пости, як і багато оточуючих його ченців. У нього також був суворий характер.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Чого не можна робити 3 серпня

За прикметами, в цей день все треба робити тільки мовчки, говорити заборонено. Тільки в самому крайньому випадку можна щось сказати. Навіть такі тривалі роботи, як ремонт і прибирання засіків, наші предки проводили в повній тиші. Вважається, що якщо порушити заборону, то на вас будуть чекати неприємності і хвороби. Також не можна їсти яблука в не переробленому вигляді сьогодні і до самого Яблучного Спаса.

Народні прикмети на 3 серпня

Приказки і прикмети

  • Холодна ніч віщує морозну і ранню зиму.
  • За прикметою, сира осінь буде, якщо 3 серпня піде грозовий дощ.
  • Голосно сорока себе веде, – теплу зиму несе.
  • Жолудів до 3 серпня багато, – прикмета, що вдалий рік попереду.
  • Достаток роси в день Онуфрія Мовчазного обіцяє неврожай льону.
  • Павук 3 серпня не плете павутину, – прикмета, що скоро задощить.
  • Під час зливи ухає сова, – значить, скоро розпогодиться.
  • Світлячків видно, – прикмета до ранньої осені.
  • Сонячні і погожі деньки передбачають дрібні рибки, що граються на поверхні.
  • Похолодає, якщо 3 серпня домашні гуси пробують полетіти.
  • Народжені в цей день – відкриті та щирі люди, вони завжди досягають поставленої мети.

Як повідомляв портал Знай.ua фінансовий гороскоп на серпень 2019 для всіх знаків Зодіаку показав, хто отримає казкові гроші і грандіозний кар'єрний успіх. Кому пощастить в останній місяць літа розповідає знаменитий астролог Павло Глоба.

Нагадаємо, любителів пікніків попередили, що цього літа кліщів буде більше, ніж зазвичай. Завдяки погодним умовам, які забезпечують ідеальні умови для кровососів. Це означає, що підвищується ризик контакту з кліщем. Лікарі сказали, як себе гарантовано захистити.

Також Знай.ua писав, які дні стануть справжнім пеклом, особливо для метеочутливих людей у 2019 році. Став відомий повний календар магнітних бур на другу половину року.