У російській столиці проходить нова акція протесту. Цього разу активісти піднялись через недопуск незалежних кандидатів на вибори депутатів Мосміськдуми. Протест неузгоджений з тамтешньою владою, центр Москви – в силовиках. Вже є перші затримані – зокрема, активістка Любов Соболь, декілька журналістів. Про це йдеться у повідомленні телеканалу "Дощ".

Оганізатори акції протесту намагалися домовитися з владою Москви стосовно проведення мирної акції в центрі міста 3 серпня, однак їм відмовили.

Як відомо, попередній мітинг тиждень тому жорстко розігнали і оголосили масовими заворушеннями, у справі вже шестеро обвинувачених. Майже всі лідери протесту, включаючи більшість незалежних кандидатів, знаходяться під арештом. Ми стежимо за черговою акцією прямому ефірі і текстової трансляції.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

"Під час затримання співробітник Омону зірвав прес-карту з Вови Роменського, тому наш кореспондент не може зараз довести, що він представник ЗМІ", - інформує РосЗМІ.

Їм натомість запропонували проспект Сахарова, який став традиційним місцем узгоджених протестів. Один з лідерів відповідальною за акцію лібертаріанської партії після таких невдалих переговорів виявився під адміністративним арештом.

Зрештою, домовитися про проведення акції так і не вдалося. Поліція і прокуратура неодноразово попередили про незаконність акції 3 серпня.

Читай Знай.uа в обновленном чате Viber! Присоединяйтесь!

Ось що повідомив затиманий кореспондент Володимир Роменський про своє затримання:

"Я був затриманий недалеко від кінотеатру "Росія" на розі Пушкінської площі. У мене не було в цей момент в руках мікрофона, він був у моєї колеги Ганни Немзер. Співробітники поліції підійшли, довели до автозаку і сказали, що я щось координую. Я відповів, що координую роботу свого оператора і своїх колег, кажу, що нам краще перейти на той бік вулиці. Після цього перетрусили весь мій рюкзак, оглянули взагалі всі речі. Подивилися і акредитацію, і редакційне завдання. Також їм було цікаво зазирнути в мій паспорт. Говорили про те, що я лаявся матом, але це неправда", - повідомив журналіст.

Напомним, Кличко не контролирует Киевсовет, все в руках надзирателей, - Богдан рассказал о разговоре с мэром