У Хмельницькій області в місцеву лікарню поступила дівчина 21-го року. Лікарі встановили діагноз – дифтерія. За словами медиків, за останні 10 років, ніхто ще не заражався цим небезпечним захворюванням.

Дифтерія є інфекційним захворюванням. В його симптоматику входить гостре запалення легенів, горла, шкіри, очей, носа і рідше, статевих органів. Небезпека захворювання полягає в тому, що бактерії, які вражають організм, виділяють небезпечні токсини, якими людина може запросто отруїться. Раніше, на дифтерію хворіли тільки діти, але на сьогоднішній день все частіше фіксуються симптоми захворювання і у дорослих, передають "Акценти".

лікарі
лікарі

Як повідомляють лікарі, хвора дівчина є співробітником аптеки, важкість її стану середня, але тільки тому, що вона раніше була щеплена. Але не це найголовніше. Більшу частину занепокоєння викликає той факт, що сироватки, яка лікує цю хворобу, на даний момент немає ні в одній з українських областей. Причиною цього, ймовірно, є те, що в Україні вже давно ніхто не хворів на дифтерію.

Багато нехтують заходами безпеки, але лікарі настійно рекомендують дорослим кожні 10 років проходити вакцинацію від цього захворювання.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

лікарі
лікарі

Як тільки громадськості стало відомо про дифтерію аптекарки, люди масово стали "наповнювати" поліклініки для того, щоб зробити щеплення.

На щастя, вакцина в Україні є в достатніх кількостях, але от з сироваткою виникли явні проблеми, адже Моз запевняв, що сироватка в Україні присутня. За словами гендиректора ГУ "Центр громадського здоров'я МОЗ України Володимира Курпіта, в кожній області України має бути не менше 10 флаконів сироватки. Але, зараз, коли питання епідемії став ребром, міністерство не захотіло давати коментарі з цього питання.

Нагадаємо, експерти прогнозують спалах дифтерії в Україні.

Також Знай.uа писав, 31 липня, на вулиці Шевченка у Львові сталася пожежа на дорозі.

Раніше Знай.uа інформував, що під Києвом сталася пожежа на автозаправній станції.