Ціни на продукти харчування в Україні невпинно ростуть та вже наздогнали польські, а подекуди навіть перевищують їх.

Про це заявив директор Української асоціації поставщиків торговельних мереж та глава Національної Ради економічного розвитку Олексій Дорошенко.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

За словами експерта, деякі продукти в Україні на 5-7% вже дорожчі, ніж у Польщі.

"Два роки тому нам було ще далеко до Польщі. Тепер, найчастіше, ціна у нас на 5-7% вище, ніж у наших західних сусідів. І різниця тільки зростає", – зазначив Дорошенко.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

магазин

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

"При цьому наші продукти часто мають проблеми з безпекою і якістю. Смачно – це одне. А коли ми подивимося за всіма іншими складовими – тут з'являється проблема", – уточнив він.

За словами Дорошенка, є на українських ринках продукти значно дешевші, але їх стільки, що можна перерахувати на пальцях.

"Здавалося би, що може бути більш доступним, ніж молоко і хліб... Ціна на молоко в Польщі протягом усього року удвічі нижча, ніж в Україні. Ціна на білий хліб – в середньому на 30% нижче, ніж у нашій країні. При тому, що частіше за все поляки печуть свій хліб з українського борошна, українського зерна", – розповів експерт.

За словами Дорошенка, одним із чинників такої різниці є система оподаткування.

"Оподаткування продуктів харчування в Україні вище, ніж у Польщі. Наприклад, там ПДВ 5%, а у нас – 20%", – пояснив він.

Нагадаємо, українцям розповіли, які ранні овочі стали дешевшими.

Як повідомляв портал Знай.ua, медики розповіли, як уникнути харчового отруєння у подорожах.

Також Знай.ua писав про те, щоу Києві затримали кількох мігрантів, які продавали українцям фрукти та овочі. Як виявилося, прдавці мають серйозні проблеми зі здоровям та наражали на небезпеку інших.