Лікар Вікторія Савицька розповіла, як уникнути найпопулярнішої хвороби відпочиваючих - отруєння. Про це передає ГолосUA.

"Купувати на пляжі креветки, чебуреки і трубочки зі згущеним молоком – все одно що грати у казино на власне здоров'я. На спеці всі ці продукти менш ніж за годину стають отрутою. Деякі торговці, звичайно, накладають у свої відерця кубики з льодом, щоб охолоджувати продукти, але, на жаль, не всі такі свідомі, так і дана міра – не завжди гарантія безпеки", - розповіла лікар.

Читай Знай.uа у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Крім того, немає гарантії, що продукти готувалися при дотриманні санітарних норм.

При отруєнні лікар рекомендує у першу чергу промити шлунок, викликавши блювоту.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

"Після цього потрібно прийняти абсорбент, наприклад, активоване або біле вугілля, Ентеросгель. Важливо пити якомога більше рідини, тільки не залпом, навіть якщо відчуваєте сильну спрагу – у іншому випадку, блювотні позиви можуть тільки посилитися. Постарайтеся протягом доби дрібними порціями випити не менше 2 літрів, а до вечора або на наступний день заспокоїти шлунок допоможуть відвар ромашки, компот з сухофруктів без цукру (до того ж, такий напій заповнить частково втрату мікроелементів)", - радить лікар.

Нагадаємо, Комаровський розповів, скільки часу дітям можна дивитися телевізор.

Як повідомляв портал Знай.uа, дієтолог "Зважених та щасливих" Світлана Фус розробила унікальне меню для українок.

Також портал Знай.ua писав, вчені назвали популярний продукт, що викликає рак.