Міністерство внутрішніх справ України надійшло багато скарг щодо піших підрозділів Національної гвардії, які вийшли патрулювати вулиці міст з 1 серпня.

Читай Знай. ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Відповідну заяву з поясненнями з'явилося у п'ятницю, 2 серпня у прес-службі МВС України в Facebook.

Виявилося, що українці стурбовані тим, що патрулі будуть порушувати їх права та мати необмежені повноваження.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

"Шановні українці, від вас надійшло багато зауважень щодо самостійного патрулювання вулиць міст і населених пунктів гвардійцями. Ви висловили побоювання, що вони будуть мати необмежені повноваження і порушувати ваші права", – наголосила прес-служба.

У повідомленні зазначено, що НГУ у своїй діяльності, керується виключно Конституцією України та Законом про Нацгвардію і з цієї причини ніяк не може обмежити права і свободи громадян.

"Керуючись статтею 12, пунктом 2 Закону України про Національну гвардію, підкреслюємо, що самостійні патрулі гвардійців на вулицях ваших населених пунктів покликані забезпечувати охорону життя, прав, свобод і законних інтересів громадян і держави від злочинних та інших протиправних посягань", – додала прес-служба.

Шановні українці, від вас надійшло багато зауважень щодо самостійного патрулювання вулиць міст та населених пунктів...

Geplaatst door МВС України op Vrijdag 2 augustus 2019

Наголошується, що гвардійці будуть патрулювати виключно криміногенні райони міст, а також місця масових скупчень людей.

"Тому всі побоювання громадян щодо перевищення прав гвардійцями – абсолютно безпідставні!" – підсумували в повідомленні.

Нагадаємо, на всі українські вулиці виходять військові патрулі.

Як повідомляв Знай. ua, Львів атакували військові з собаками, ведуть себе дивно.

Також Знай. ua писав, що тисячі військових будуть нишпорити по вулицях України, натовпу нацгвардейцев заполонять кожне місто.