Італійський суд в місті Павія виніс вирок у справі бійця Нацгвардії України Віталія Марківа. Його звинувачують у вбивстві італійського фотокореспондента в 2014 році.

12 липня в італійському суді оголосили вирок нацгвардійцю Віталію Марківу. Його засудили до 24 років в'язниці. Марківа визнали винним у причетності до вбивства італійського фотографа Андреа Рокелле в зоні АТО в 2014 році.

У своєму заключному слові українець заявив, що вірить у правосуддя. Про це написав в Facebook голова Християнського товариства українців в Італії Олесь Городецький, який присутній на суді.

"Аби не заглиблюватися у справу, про який вже досить говорили мої адвокати, хочу сказати: я солдат, я патріот своєї країни. Вірю в правосуддя і спасибі вам за вашу працю", - сказав Марків.

Віталій зробив заключне слово, звертаючись до суддів. "Не заглиблюючись у справу, про яку вже достатньо говорили мої...

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще
Geplaatst door Oles Horodetskyy op Vrijdag 12 juli 2019

На засіданні суду було багато представників української діаспори в Італії. Вони прийшли до зали суду у вишиванках і підтримували Марківа українською атрибутикою.

Нагадаємо, італійський репортер Андреа Рокелле загинув під час мінометного обстрілу під Слов'янськом у травні 2014-го року.

Марків свою причетність до вбивства категорично заперечує. У Києві не раз зазначали - міномета, з якого вбили Рокелле, на озброєнні батальйону Марківа не було, а територія, де працював фотокореспондент, була непідконтрольна нашим військовим.

Нагадаємо, у липні 2017 року італійські правоохоронці затримали бійця АТО Віталія Марківа з підозрами у його причетності до вбивства журналіста Андреа Рокеллі на Донбасі.

Як повідомляв портал Знай.ua, італійський депутат організував донос на українського солдата Віталія Марківа

Також Знай.ua писав, 6 липня в Італії почали судити бійця Національної гвардії України Віталія Марківа.