Протоієрей Олексіївського ставропігійного жіночого монастиря Москви Артемій Владимиров заявив, що спілкувався з ученим Чарльзом Дарвіном, що жив у ХІХ столітті.

За словами священика, це сталося у Великобританії у Вестмінстерському абатстві, де він похований. Про це повідомив представник РПЦ в ефірі телекомпанії "Спас".

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber!

Програма за участю протоієрея була опубліковано на YouTube 25 липня, але користувачі соцмереж звернули на це увагу лише зараз. На 17 хвилині батюшка несе таку ахінею, що страшно слухати. Він лагідним голосом, ніби для психічно хворих заявив, що говорив з Чарльзом Дарвіном про еволюцію і той розкаявся

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними
Показати ще

"У Вестмінстерському абатстві поховані багато імениті люди. Я ось недавно розмовляв з Чарльзом Дарвіном", - розповів протоієрей.

Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Він заявив, що не поділяє поглядів щодо теорії про еволюцію і походження всіх видів живих організмів від спільних предків, яку першим висунув Чарльз Дарвін.

"Тому мені як священику було цікаво поговорити", - зазначив Артемій Владимиров.

Протоієрей далі розповів, що звернувся до надгробку вченого з питаннями. І від цих слів просто мурашки по шкірі, як священик трохи не в собі може працювати із людьми, стає страшно. Священик зазначив, що у Дарвіна були наївні уявлення.

"Що ви думаєте я почув? "Батюшка, не спокушайся моєю теорією, не від великого розуму я цю гіпотезу висунув, в якій зараз каюсь. Ні до ведмедя, ні до свині особисто ти не маєш ніякого відношення", - процитував священик слова, нібито почуті від Дарвіна.

Він також порадів "торжества розуму і православ'я" і запропонував "Спасу" транслювати передачі на англійською та китайською мовами.

Нагадаємо, кого і за що в давнину саджали на кол.

Як повідомляв Знай.ua, священик знайшов спосіб повернути молодь до церкви.

Також Знай.ua писав, що штраф за богохульство став реальністю: що світить "чорноротим" парафіянам.