У церковному календарі день присвячений пам'яті братів Гліба, князя муромського, і Бориса, князя ростовського, які були підступно вбиті у 1015 році. Інші назви свята: «Зажинки», «Борис і Гліб — поспів хліб», «Паликопна». Зажинки, початок жнив — одне з найдавніших землеробських свят. Ввоно не був приурочене до певної дати, а залежало від часу дозрівання злаків. Дата зазвичай випадала на 24 липня (за старим стилем).

Саме в цей час був період хлібної жнив, але щоб показати повагу святим, в цей день в поле не виходили. Хоча ще була прикмета, що не треба виходити, тому що врожай спалить блискавка. На початку серпня завжди були сильні грози.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Народні прикмети на 6 серпня

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Також це час для збору ягід, їх заготовляють на зиму. Поспіває черемха і чорна смородина, їх можна використовувати як ліки при застуді, хворобах ШКТ або нервових розладах. Але робили і просто заготовки у вигляді варення, компотів і сушених смаколиків. А якщо нанести ягоди на обличчя в розтертому вигляді, то за повір'ям, хлопці не зможуть відірвати від вас очей.

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Ще заготовляли березові віники, їх використовували і для лікування, і для лазні. Дерева повинні бути з спадаючими гілками, молоді, але щоб ще не цвіли, листочки в них м'які, ніжні, а гілки – тонкі, прямі і довгі.

Жінки можуть ще провести нескладний ритуал від жіночих хвороб. Треба зварити компот зі смородини, додати святої води і випити залпом. Потім тричі перехреститися і легенько побити себе березовими гілками. Так можна вибити з себе різні недуги.

Можна ще провести ритуал від злиднів. Треба взяти гілочку смородини або черемхи з ягодами, перев'язати зеленою вовняною ниткою і проговорити:

«Смородина з черемхою подружися, від злиднів моя сім'я спасися».

Потім до них клали трохи малинових ягід, кажучи при цьому: «Позбавте нас від лихої кручини, ягоди малини». Потім треба підсипати калину зі словами: «Як ви, ягідки, червоні на гілочках плодіться, так і гроші в домі нашому осядете». Далі все кладуть сушитися окремо від інших плодів: «Багатство, в будинок приходь, злидні, йдіть». Заговорені ягоди і гілочки треба покласти біля ікони. По ягідці дайте з'їсти всім членам сім'ї, коли погіршується матеріальне становище. Ягоди не дають зайве, але на речі першої потреби гроші знайдуться.

Як повідомляв портал Знай.ua фінансовий гороскоп на серпень 2019 для всіх знаків Зодіаку показав, хто отримає казкові гроші і грандіозний кар'єрний успіх. Кому пощастить в останній місяць літа розповідає знаменитий астролог Павло Глоба.

Нагадаємо, любителів пікніків попередили, що цього літа кліщів буде більше, ніж зазвичай. Завдяки погодним умовам, які забезпечують ідеальні умови для кровососів. Це означає, що підвищується ризик контакту з кліщем. Лікарі сказали, як себе гарантовано захистити.

Також Знай.ua писав, які дні стануть справжнім пеклом, особливо для метеочутливих людей у 2019 році. Став відомий повний календар магнітних бур на другу половину року.