В кінці липня - початку серпня в Україні з'явилися нові випадки зараження кором. Про це повідомляє прес-служба Центру громадського здоров'я Міністерства охорони здоров'я.

Читай Знай. ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

В Україні різко збільшилася кількість хворих на кір. З 27 липня по 2 серпня зафіксовано 160 нових випадків серед дорослих та 127 - серед дітей.

Чудові новини!

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

По регіонах найбільше хворих у Києві, Вінницькій, Чернівецькій та Київській областях. Медики нагадують про необхідність вакцинації проти кору.

З початку 2019 року медики зафіксували близько 57 тисяч хворих на кір. При цьому від ускладнень хвороби зафіксовано 18 разі летального результату.

найважливіше, що потрібно знати про кір – це те, що вірус не може існувати без носія більше 12 годин, і він дуже нестійкий до зовнішніх подразників. Тому логічно припустити, що і заразитися ви можете тільки від іншої людини.

кір Передається повітряно-крапельним шляхом. Тому ви можете навіть не знати, як підхопили хворобу в громадському транспорті, коли вже заражений покашляв.

Нагадаємо, Одещину атакувала смертоносна епідемія.

Як повідомляв Знай. ua, під Дніпром на карантин закрили ціле місто, медики підтвердили найстрашніше.

Також Знай. ua писав, що українці сотнями гинуть від кору, опублікована лякаюча статистика.