На абітурієнтів, які планують поступати в українські виші на бюджетне навчання наступного року, чекають деякі нововведення, які обмежать їхні можливості.

У 2020 році правила і умови прийому студентів на бюджетну форму навчання в Україні можуть змінитися. Про це повідомила голова Міністерства освіти і науки Лілія Гриневич.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

За словами Гриневич, її відомство планує скоротити максимальну кількість заяв, які абітурієнти можуть подавати в різні вузи. Кількість зменшать з семи до п'яти заяв.

Таке рішення міністр аргументувала видимим небажанням великої кількості абітурієнтів зараховуватися на бюджет. Такий висновок міністерство зробило з цьогорічної вступної кампанії.

Так, Гриневич зазначила, що станом на 1 серпня з 60,3 тисяч абітурієнтів, які вступили до вузів після 11 класу і отримали рекомендацію до зарахування на бюджетну форму навчання, свій намір вчитися підтвердили лише 52,8 тисяч, тобто 87,1 %.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Гриневич стверджує, що небажання майже 13% абітурієнтів зараховуватися свідчить про відсутність необхідності подавати сім заяв в різні вузи на бюджетні місця.

"Тому відразу можу анонсувати, що, як висновок цієї кампанії, ми вважаємо, що в наступному році внесемо зміни в умови прийому, і буде доцільно залишити тільки п'ять можливих заявок на бюджет", - сказала міністр.

Крім того, в Директорат вищої освіти і освіти дорослих анонсували розширення переліку спеціальностей для магістрів.

Нагадаємо, Міністерство освіти і науки планує підняти ціни за контрактне навчання з 2020 року.

Як повідомляв портал Знай.ua, визначено виші-фаворити, куди прагнуло вступити найбільше абітурієнтів.

Також Знай.ua писав, які спеціальності скоро щезнуть у наших вишах