Триває подача електронних заяв випускників, які вступають за результатати ЗНО. Серед спеціальностей-лідерів, на яких хочуть навчатися випускники шкіл та коледжів, право і менеджмент. А які спеціальності цьогоріч користуються практично нульовою популярністю?

Про це пише "Zn.ua".

На правл та менеджемент вже подано 45 тисяч 191 і 32 тисячі 377 заяв. У 2018 році право і менеджмент також були у трійці фіналістів серед абітурієнтів. Журналістами в 2019 році хочуть стати 19 тисяч 796 осіб. Саме стільки заяв було подано на цю спеціальність.

Проте, як зазвичай, у рейтингу спеціальностей є і аутсайдери. На ці спеціальності абітурієнти не поспішають подавати заяви.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

Серед таких статистика виділяє п'ять спеціальностей:

  1. фізика і астрономія - 535 заяв;.
  2. прикладна фізика та наноматеріали - 724;
  3. математика - 692;
  4. мікро - і наносистемная техніка - 606;
  5. електроніка - 709.

Через чотири роки, найімовірніше, в Україні будуть добре знати права та інформувати про новини інших. А ось ситуація з інженерією залишає бажати кращого. Що стосується міст, де хочуть здобувати вищу освіти, то більшість абітурієнтів залучають Львів, Київ і Харків. У вузи цих міст подано найбільше заяв.

навчання

Для бажаючих навчатися у Львові найвищий середній конкурсний бал встановлено на рівні - 161,2, уЧернівцях 160,5, у Харкові - 156 та у столиці України - 165,4.

Варто додати, що з 10 липня випускники подають заяви до вузів. Цьогоріч можна подати заяви в електронному вигляді.

16 липня о 18:00 приймальні закінчиться прийом заяв від бажаючих вступити на основі співбесід, творчих конкурсів або вступних іспитів.

Ті, хто вступають за результатами ЗНО можуть подавати свої заяви до 22 липня.

Нагадаємо, Міносвіти хоче заборонити репетиторство. Чому чиновники так проти індивідуального навчання?

Як повідомляв раніше Знай.ua, в уряді презентували захисні жилети для школярів. Від чого мають захистити нові атрибути?

Також портал Знай.ua писав, що у школах планують замінити старі учнівські квитки на розумні.