В Україні останнімитижнями американська валюта різко почала падати в ціні по відношенню до гривні. Але, за прогнозами економічнихекспертів,ь вже в найближчі тижні долар знову почне дорожчати.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Як говорять економісти, зараз настав найкращий час, щоб купувати долари. Згідно оцінки експертів, зміцнення курсу гривні є тимчасовим явищем, оскільки воно відбулося не в результаті зростання економіки, а завдяки великому припливу іноземного капіталу на ринок українських цінних паперів.

іноземна валюта

Чудові новини!

Популярні новини зараз
Пенсії пропонують підняти на 60%: щоб більше не перебиватися копійками Закочуйте рукави – ще доведеться попрацювати: кого з українців не відпустять на пенсію у 2024 році Lifecell порадував абонентів: два тижні можна не платити Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом
Показати ще

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

"Зараз найкращий час, щоб купувати долари... В одному з обмінних пунктів я бачив продаж доларів за ціною нижче 25 грн. Це унікально", – підкреслив він.

Ситуація зміниться вже до кінця цього тижні, українська національна валюта після зміцнення знову почне здавати позиції, а наприкінці серпня українці побачать зростання курсу долара.

На питання, чи зможе новий уряд України утримувати курс долара, експерт відповів: "Ні. Це питання ринку. Жоден прем'єр не зможе і не буде тримати – це не його компетенція. У нас немає когось, хто важелем коригує курс".

Нагадаємо, з початку року курс гривні щодо долара виріс на 9,1%. Українська валюта показала найбільший ривок серед всіх валют світу.

Як повідомляв портал Знай.ua, експерти назвали фактори, які змусили долар упасти в ціні в середині літа.

Також Знай.ua писав про те, що економісти повідомили, якого курсу долара слід чекати українцям у кінці поточного року.