Багатьом українцям доведеться повторно отримати міжнародний номер банківського рахунку IBAN. Про це йдеться в телеграмі Нацбанку №52-0011/40388. Деякі банки допустили технічні помилки в ході присвоєння IBAN своїм клієнтам з 5 серпня 2019 року. Не по своїй вині, але це нічого не змінює.

"Алгоритм перевірки контрольного розряду видає відповідь "контрольний розряд є правильним" у тому числі контрольних розрядів "00" і "01", незважаючи на те, що такі контрольні розряди не можуть бути отримані в результаті застосування алгоритму розрахунку контрольного розряду", - йдеться в документі НБУ.

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Пояснення, звичайно, непростий, однак висновок з нього очевидний — у частині присвоєних номерів IBAN є помилки. Їх фіксує нацбанківська платіжна система, через яку в Україні проходять майже всі банківські платежі — СЕП (система електронних платежів).

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Тепер фінансистам доведеться виправляти допущені помилки. Заново присвоювати людям і бізнесу їх нові номери рахунків.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"Учасники СЕП, які помилково відкрили своїм клієнтам рахунки IBAN з контрольним розрядом "00", "01" чи "99", повинні перевідкрити ці рахунки з виконанням вимог стандарту в частині алгоритму розрахунку контрольного розряду", - пропонується свіжої телеграмою Нацбанку.

Напевно банкіри спробують зробити нове присвоєння номерів рахунків для клієнтів. Однак людям і бізнесу все ж варто про всяк випадок перевірити свої IBAN. І передавати друзям і партнерам свіжий набір з 29 цифр.

Нагадаємо, тарифи на воду заженуть українців у борги: на скільки зростуть ціни.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв про те, що в одному з сіл Харківщини відключили газ, вимагаючи переоформити угоди і сплатити 400 гривень.

Також, в АТБ стали продавати повнолітній хліб.