У Дніпропетровській області масово гине риба. Це обговорюють на сторінці «Рибалка Кривий Ріг — Рибалка в Кривому Розі» в Facebook.

Рибалки кажуть, що про причини масової загибелі риби поки невідомо. Самі знімки зроблені в селі Златоустовка Криворізького району, повідомляє Politeka.

За заявою Державної служби України з питань безпеки харчових продуктів та захисту прав споживачів, влітку риба найчастіше гине через нестачу кисню, що призводить не тільки до літніх заморів риби та інших гідробіонтів, але і гальмує процеси самоочищення і мінералізації органічних речовин. Під час гниття кисню витрачається більше, ніж виділяється, тому риба і її кормові організми отруюються. Найчастіше такі явища спостерігаються вночі або в досвітні годинники, коли живими водними організмами, бактеріями та водоростями кисень витрачається для дихання, а виділяється його мало.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Крім цього, так само причиною загибелі риби може бути змив отрутохімікатів з полів.

Нагадаємо, раніше ми говорили, що в Кривому Розі життя можуть бути під загрозою із-за хімічної речовини, впитавшегося в землю.

Кілька днів тому велоактівісти Кривого Рогу виявили в Покровському районі бочки із залишками невідомих хімічних речовин прямо під відкритим небом. Днями дощ вимив хімікати з ємностей і весь «хімсклад» вбрався в грунт. Поліція відкрила кримінальну справу за даним фактом.

Велоактивист Денис Дубів розмістив видеохапись, на якій було видно, як хімічна речовина з бочок вбралося в землю. Згідно з написами на бочках в ємностях знаходилась речовина LILAFLOT 811M.

У даній справі співробітниками Покровського ВП відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 239 ККУ (Забруднення або псування земель речовинами, відходами чи іншими матеріалами, шкідливими для життя, здоров'я людей або навколишнього середовища). Зараз встановлюються всі обставини даної події.

Нагадаємо, археологи знайшли "торговий центр", який побудували 7000 років тому, а Луценко спіткала доля кума Порошенка.


Як повідомляв раніше Знай.uа, Xiaomi представила електровелосипед за $250.


Також Знай.uа писав про те, що стихія зруйнувала храм на Буковині.