У США астроном-любитель з Техасу Етан Чаппел зафіксував приголомшливий момент. На відео видно, як таємничий білий об'єкт, найімовірніше уламок комети, врізається в Юпітер, викликаючи потужний спалах від вибуху. Об'єкт, який вразив Юпітер, був настільки великий, що його зіткнення з планетою викликало яскравий спалах, яку було видно навіть з Землі.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"Я був неймовірно шокований тим, що мені вдалося сфотографувати такий рідкісний історичний момент", – прокоментував Етан Чаппел видання Science Alert.

Марс
Марс

Астроному вдалося зняти зіткнення за допомогою звичайного телескопа. Неймовірне відео він опублікував у Twitter, де воно вмить стало вірусним на весь Інтернет. Свій допис він прокоментував так: "Знімав сьогодні Юпітер. Ударна спалах виглядає моторошно. Сталося це 7 серпня о 4:07 за Гринвічем". Далі в окремому повідомленні він додав, що "не залишилося ніяких видимих слідів від зіткнення з таємничим об'єктом".

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

"Після того, як я перевірив відео і побачив спалах, мій мозок почав закипати. Я відчув потребу поділитися ним з людьми, яким воно може бути корисно", - заявив Чаппел.

Так, на відеозаписі помітна спалах неподалік від екватора планети. За словами дослідників, вона несхожа на природні процеси, начебто блискавок або полярного сяйва.

Нагадаємо, набита бомбами Нібіру несеться до Землі зі швидкістю звуку.

Як повідомляв Знай. ua, космічний човник NASA "захопив" шматок Сонця, вчені оголосили про революційне відкриття.

Також Знай. ua писав, що кілометровий астероїд лине на Землю.