В команді президента України Володимира Зеленського хочуть змінити деякі правила наданнягромадянам субсидій.

Отже, що пропонує команда глави держави та звідки на це візьмуться гроші, - пише "Апостроф".

Представник президента України у Кабінеті міністрів Андрій Герус виступає за зміну діючих правил щодо офрмлння пільг на оплату комунальних послуг.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

За його словами, мова йде пенсіонерів, що живуть переважно в сільській місцевості та районних центрах, у будинках яких прописані їхні онуки, але по факту в них не живуть. Але саме це і позбавило таких пенсіонерів права на отримання субсидії.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

оплата комунальних

Він також прокоментував ініціативу президента Володимира Зеленського про те, що люди старше 70 років взагалі не будуть платити за комуналку.

"Мається на увазі, що ті з них, хто в останній рік або півроку не могли користуватися субсидією, будуть сплачувати незначну частину від усього рахунку, решта за них буде покривати держава".

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

пенсіонерка

Є проблема

У 2017 році житлові субсидії отримували 8,8 мільйона домогосподарств, а станом на 2018 рік таких було менше 7 мільйонів. У 2019 році кількість отримувачів субсидій скоротилась вдвічі і в наступному опалювальному періоді невсі бажаючі зможуть отримати пільги від держави.

Основна причина такого різкого скорочення –посилення вимог до потенційних отримувачів субсидій, у результаті якого багато з раніше їх отримували втратили на них право, а ті, хто подавав на субсидії вперше, - не отримали такого права через невідповідність встановленим критеріям.

Ситуація в Україні сьогодні така, що в субсидіях, по суті, є потреба у половини населення, включаючи середній клас, переконаний фахівець:

"Вартість комуналки - практично європейська, а зарплати – в рази менше європейських".

У свою чергу, координатор житлово-комунальних програм Громадянської мережі ОПОРА Тетяна Бойко вважає, що прозвучали з вуст представника президента в Кабміні меседжі є "чистим популізмом і грою з електоратом".

"Пенсіонери можуть взяти довідки, що внуки з ними не проживають, і це питання розгляне комісія (яка вирішує, кому давати субсидію)", - сказала вона.

Пенсіонери також можуть виписати онуків, які з ними по факту не проживають, припускає Сергій Дяченко:

"Зараз інститут прописки мало що дає, це - не як в СРСР".

Однак в будь-якому випадку, всіх цих людей, а їх, нагадаємо, близько мільйона, потрібно перевірити.

Нагадаємо, громадян попередили про проблеми з питною водою.

Як повідомляв портал Знай.ua, доки українці рахують останні копійки, Розенко похвалився розкішним відпочинком.

Також Знай.ua писав про те, що українцям розповіли, хто у серпня залишиться без газу.