В Україні на тлі несприятливих погодних умов значно вирасли ціни на огірки, помідори, кабачки і баклажани. Про це повідомляється у прес-службі Нацбанку України (НБУ).

"Завдяки надходженню нового врожаю очікувано сповільнилося зростання цін на овочі борщового набору. Так, знизилися темпи зростання цін на цибулю і буряк, а ціни на моркву виявилися навіть нижчими, ніж рік тому", - повідомили в НБУ.

Читай Знай.uа у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Однак в НБУ відзначили, що на сирі продукти спостерігається підвищення цін.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

"Через несприятливі погодні умови стрімкіше дорожчали огірки, помідори, кабачки, баклажани. Також і в подальшому знижувалися темпи падіння цін на яблука", - додали в НБУ.

Високий зовнішній попит і скорочення поголів'я худоби, як зазначено, зумовили прискорення зростання цін на всі види сирого м'яса і молока і сповільнилося здешевлення яєць.

Варто відзначити, що за останній тиждень ціна на грунтовий огірок виросла у півтора рази. Як повідомляють експерти, причиною цього стали дощі.

Нагадаємо, українцям назвали ціни на продукти восени, за що доведеться заплатити втридорога.

Як повідомляв портал Знай.ua, опалювальний сезон 2019 знищить останні надії українців.

Також портал Знай.ua писав, ціни на алкоголь і тютюн перетворять земляків на прихильників ЗСЖ.