У Чорнобильській зоні відчуження виявили величезні гриби - підберезовики.

Про це розповіли на сторінці Чорнобильського Радіаційно-екологічного Біосферного Заповідника у Facebook та розмістили відповідні фото.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"Так, їхній розмір дійсно трохи збільшений, але нічого не звичного в тому немає. Підберезовики, в інших місцевостях їх ще називають підберезник, березовик, бабка, козарик - мають діаметр шапки 15-20 см. Росте переважно в березових і змішаних (з березою) лісах", - розповіли в заповіднику.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

При цьому фахівці застерегли, що на території, яка постраждала від наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, заборонено збирати, використовувати і вивозити фрукти, овочі, ягоди, гриби та іншу рослинність і продукти тваринництва. Про це йдеться у наказх та правилах чинного законодавства України.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як природа долає катастрофу у зоні відчуження та рятує людей

Як повідомляв портал Знай.ua, Чорнобильська зона відчуження стала раєм на Землі – природа загоює рани.

Також Знай.ua писав, Чорнобильська АЕС знову загрожує мільйонам людей небезпекою