Вони можуть спокійно з'їсти яблуко посеред уроку, або просто пройтися по класу - і жодних зауважень чи покарань. Це все нова українська школа, яка дала учням більше свободи та можливостей

Що ще збирається змінити в українських школах довгострокова реформа освіти, - пише "kp.ua".

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Прогресивні вчителі

"НУШ" абсолютна свобода як для дітей, так і для вчителя. Тільки якщо в останнього немає бажання подавати інформацію по-новому, то і результату очікувати не варто. Просто розповісти і написати на дошці - вже не "котить", треба вчити думати, обговорювати, аналізувати. І приймати думку кожного. Це означає, що ні "правильного" і "неправильного" відповіді. Якщо на картинці на деревах жовте листя, то це зовсім не означає, що на ній зображена осінь. Дерева могли засохнути і в літню спеку.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Втім, прогресивні вчителі - це ще проблема для більшіть українських шкіл, які вперто продовжують застосоувати застарілі метоидики.

Деякі викладачі "зі стажем" просто не сприймають те, що пропонує реформа. Багато педагогів просто не можуть змиритися - що вони припинять бути авторитетом для школярів. Мовляв, як можна гратися посеред уроку, коли всі повинні сидіти тихо та смирно, робити те, що їм скажуть.

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Чого очікувати в навчальному році 2019-2020

Будь-яких істотних змін у майбутньому навчальному році для вчителів і школярів "НУШ" не передбачається.

Паралельно з цим готується до впровадження черговий етап реформи освіти, що стосується учнів середніх класів. Зміни торкнуться і викладачів, і учнів. Для педагогів передбачається інтернатура, обов'язкове володіння навичками надання домедичної допомоги, надбавка до зарплати, для дітей - можливість вибирати форму навчання, для шкіл - вибрати власну систему оцінювання.

До речі, новий президент також підтримує реформу. Більш того, систему збираються прискорити, про що заявив експерт з питань освіти з команди Зеленського Сергій Бабак, який може зайняти крісло глави Міністрества освіти та науки України.

Нагадуємо, що раніше в МОН поставили жорстку вимогу абітурієнтам, яких рекомендували до вступу на бюджетну форму навчання.

Як повідомляв портал Знай.ua, Міносвіти приготувало абітурієнтам "сюрприз"

Також Знай.ua писав, новий закон дозволить не ходити до школи