Підсумки оцінювання ЗНО показали, що 80% абітурієнтів не задтні сформулювати власну позицію, аргументувати та навести приклади з власного читацьго чи життєвого досвіду.

Про це заявив виконуючий обов'язки директора Українського центру оцінювання якості освіти Валерій Бойко.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"Протягом ряду років при проходженні ЗНО ми маємо обов'язкове завдання – "особисте висловлювання", в якому учень повинен сформулювати власну позицію, підтвердити її кількома аргументами, навести приклади та зробити висновок", - сказав в. о. директора центру оцінювання.

Популярні новини зараз
Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Бойко зазначив, що на жаль, з року в рік фіксується низький рівень здатності серед абітурієнтів викладу своєї думки.

"На жаль, наші діти не вміють викладати свої думки на тому рівні, який вимагає від них наш державний стандарт", - констатував він.

Також В. Бойко прочитав уривок із спеціального висновку фахівців, для розуміння реальної картини.

Як підкреслив Бойко, випускникам бракує навичок побудови аргументованого тексту. І така проблема у близько 80% школярів.

"80% пройшли тестування не здатні сформулювати свою позицію щодо запропонованого питання для дискусії. Половина протестованих взагалі не здатні навести приклади з власного читацького або художнього досвіду. А близько 40% з соціальної або історичного життя", - додав він.

Більшість учасників отримали оцінку за викладення думок від 0 до 1 бала із 4 можливих.

Нагадаємо, 13 серпня, в Українському центрі оцінювання якості освіти повідомили, що зовнішнє незалежне оцінювання (ЗНО) з української мови та літератури склали 84% абітурієнтів, з фізики - 85%, з математики - 81,83%.

Нагадаємо, новий закон змінить навчання у школі.

Як раніше повідомляв портал Знай.ua, батькам розповіли, у скільки обійдеться найняти репетитора для дитини та які предмети обійдуться найдорожче.

Також портал Знай.ua писав, що батьків попередили, без яких щеплень дітей не допустять до навчального процесу у вересні.