В Україні дітей, які не матимуть обов'язкових щеплень, не допустять до навчання у школах і дитсадках. Проте батьки можуть обрати альтернативну форму навчання: індивідуальну чи дистанційну.

Про це повідомила в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун під час пресконференції.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Супрун зазначила, що останнім часом батьки невакцинованих дітей часто звертаються до лікарів з проханням видати довідку про нібито наявні всі необхідні щеплення для дитини.

"Лікарі не будуть цього робити, їм заборонено. Не просіть медиків, щоб вони незаконно діяли. Вакцинуйте своїх дітей і, я думаю, що цього року ми побачимо меншу захворюваність на кір та інші хвороби", – розповіла Супрун.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Міністр освіти Лілія Гриневич також закликає батьків до 1 вересня зробити щеплення, які необхідні відповідно до Календаря профілактичних щеплень.

"Якщо це світоглядна позиція батьків і вони відмовляються від вакцинації, то можна обрати індивідуальну чи дистанційну форму навчання", – зазначила головна освітянка країни.

Так, для відвідування школи чи дитсадка обов'язково мають бути наявні щеплення від 10 інфекційних хвороб: гепатиту В, туберкульозу, кору, паротиту, краснухи, дифтерії, правця, кашлюку, поліомієліту і хіб-інфекції.

Нагадаємо, у партії "Слуга народу" назвали ймовірного кандидата в міністерство охорони здоров'я на місце Супрун.

Як повідомляв портал Знай.ua, медики під Офісом Президента вимагають відставки Супрун

Також Знай.ua писав, Зеленському показали жахливі наслідки реформи Супрун, вижити нереально.