Дуже часто по Україні проносяться скандали, пов'язані з станом лікарень або кричущим ставленням до хворих. Внутрішнє та зовнішнє оздоблення охорони здоров'я установ і правда бажає залишати кращого і це м'яко сказано.

Юрист і блогер Михайло Шнайдер показав сумні наслідки реформи в. о. Міністра охорони здоров'я Уляни Супрун. Він підняв на сполох і звернувся до президента Зеленського з важливою вимогою.

Уляна Супрун
Уляна Супрун

"Ось саме ця "шикарна" палата, в лікарні курортного Генічеська, просто ідеально відображає всю нашу так звану "медичну реформу". Про яку систему охорони здоров'я можна взагалі говорити, коли в Україні, смертність майже вдвічі перевищує народжуваність. Коли українці страждають від кору і ботулізму, хвороб, про які в цивілізованих державах давно забули. Коли в лікарнях немає елементарної вати і зеленки. Коли висококласний хірург, отримує менше зварника на будівництві. Це не просто біда це справжня трагедія. Адже здоров'я-це найцінніше, що у нас є. І я щиро сподіваюся, що Володимир Зеленський, зверне увагу на систему Української охорони Здоров'я. І чим швидше, тим краще."

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Так, на опублікованих фотографіях люди змушені лікуватися в палатах з облупленими стінами. Нормальні крапельниці їм замінює стара вішалка для одягу, до якого прикріпили пластикову пляшку. А санвузли порушують всі мислимі санітарні вимоги.

Користувачі соціальних мереж збунтувалися проти медичної реформи, проведеної Уляною Супрун. Більшість помітили, що навіть до її приходу до влади в МОЗ українські лікарні не могли похвалитися якістю. Але саме нова виконуюча обов'язки міністра довела медичну систему до катастрофи.

"Покласти її в цю палату і лікувати", "Ульянку б туди і закрити з ночівлею з її реформою наодинці", "Яка Супрун, така і палата!", "Володимир Олександрович, приберіть вже це позорище. Санітарка-вбивця", "Як сказав Гройсман: "Зате вона не крала".

Нагадаємо, Супрун попросилася у "Голос" Вакарчука, але той відправив її в іншому напрямку.

Як повідомляв портал Знай.uа, медреформа позбавила найкращих фахівців роботи.

Також портал Знай.ua писав, блогероміністр Супрун назвала найнебезпечнішу соцмережу.