Українцям повідомили про підвищення середньої пенсії за другий квартал 2019-го. Пенсійний фонд збільшив соцвиплати за віком. Сума виросла на 66 гривень і тепер становить 3009,11 грн.

Про це повідомили представники ПФУ.

За словами чиновників, для такого підвищення з'явився фінансовий ресурс. У червні 2019-го до бюджету Фонду за розмитнення автомобілів на евробляхах надійшло 7,9 млрд грн. При цьому, 6,1 млрд грн. з цієї суми були спрямовані на індексацію пенсій.

пенсіонери

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Разом з тим в ПФУ повідомили, що станом на 1 липня в Україні було 11,3 млн пенсіонерів, з яких 8,59 млн – за віком (76% від усіх). Ще 2,4 млн осіб в нашій країні отримують пенсію по інвалідності (12% від загальної кількості пенсіонерів). Вона у другому кварталі зросла на 307 грн – до 2402,15 грн. Решту 12% – у разі втрати годувальника, соціальні пенсії за вислугу років.

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

пенсіонер

З 1 липня змінився розмір виплат для громадян у випадку втрати годувальника - 2660,9 грн, за квартал збільшився на 215 грн.

Також зросла на 121 гривню середня пенсія для військовослужбовців – 4827 грн.

Нагадаємо, українців попередили про вимкнення газу. Хто залишиться без ресурсу у серпны.

Як раніше повідомляв портал Знай.ua, у серпні Нафтогаз знизить ціну на блакитне паливо.

Також портал Знай.ua писав, що українцям показали, скільки міністр соцполітики Рева отрмав за оздоровлення. Вистачило б для пенсії півсотні українцям.