У серпні в Україні почали діяти нові правила маркування продуктів. Експерти розповіли про головні зміни, які допоможуть покупцям краще зрозуміти, на що вони витрачають гроші

Чітко і розбірливо. Згідно з новими правилами, маркування повинно бути написано великими літерами.

Харчові добавки та барвники. У складі продуктів постачальнику доведеться окремо вказати рослинні жири та харчові добавки.

Читай Знай.uа у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Популярні новини зараз
Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Мінімальний термін придатності. Новими правилами вводиться таке поняття, як "мінімальний термін придатності", який передбачає дату, до якої можна вживати продукт, хоча його якість зміниться.

Зміст води. На упаковках з рибою та напівфабрикатами буде зазначено, скільки разів заморожували і розморожували продукт. Крім того, виробникам доведеться вказати, яка кількість води міститься у продукті на кілограм.

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Без терміну придатності. Упаковки з цукром, сіллю, алкоголем, оцтом, а також хлібобулочними виробами, солодощами, свіжими фруктами і овочами можуть бути без терміну придатності.

Нагадаємо, скільки будуть коштувати популярні продукти восени.

Як повідомляв портал Знай.uа, батькам розповіли, що зникне в школах у новому навчальному році.

Також Знай.uа писав про те, Мінфін придумав "оригінальне" рішення, як підвищити зарплату вчителям.