Міноборони зміцнило Чорноморський флот новими безпілотними літальними апаратами. До складу 318-го змішаного авіаційного полку, що базується під Севастополем. Про це пишуть РосЗМІ з посиланням на головний штаб Військово-морського флоту РФ.

БПЛА "Форпост" призначені для розвідки і зможуть взяти під спостереження значну частину акваторії Чорного моря.

Дрони максимально оснащені, щоб виконувати функцію навідника для дозвукових маловисотних протикорабельних ракет Х-35 і "Калібр", корабельної та берегової артилерії і ракетних комплексів.

Дрон навчився перевозити людські органи
Дрон навчився перевозити людські органи

Розміри і вантажопідйомність дрона дозволяють йому нести потужну оптико-електронну апаратуру.

Безпілотник може працювати в будь-який час доби і за будь-яких погодних умов. "Форпост" має великий запас палива і може діяти в радіусі до 250 км від розташування оператора, розвивати швидкість понад 200 км/год і перебувати в повітрі до 17 годин.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

"У "Форпосту" є все необхідне, щоб виконувати функцію навідника для крилатих або протикорабельних ракет. Розміри і вантажопідйомність дрона дозволяють нести потужну оптико-електронну апаратуру. З її допомогою "Форпост" може легко виявити великі цілі - в першу чергу надводні кораблі ймовірного супротивника", - йдеться у повідомленні.

Дрон важить більше 450 кг, максимальна висота його польоту становить близько 5 тисяч м.

Безпілотники "Форпост" протестували під час недавніх флотських навчань, досвід їх застосування визнали успішним.

Відзначається, що у подальшому на озброєння ЧФ надійде модернізована версія дрона.

Зокрема, на деякі модифікації безпілотників встановлять нові модульні оптико-електронні системи ідентифікації об'єктів і радіолокаційні станції.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Перебуваючи в районі патрулювання дрони можуть самостійно виявляти потенційні цілі для атаки і ідентифікувати об'єкт. Повідомляється, що модернізована версія "Форпосту-М" має стати першим ударним російським безпілотником.

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

БПЛА "Форпост" створили на основі раніше закуплених ізраїльських безпілотників Searcher Mk II.

До ВС РФ уже надходять вітчизняні дрони.

На сьогоднішній день "Форпост" активно застосовуються в Сирії для пошуку та ідентифікації цілей.

Нагадаємо, Міноборони Великобританії оголосило тендер на створення унікальних безпілотників, які будуть діяти в парі з військовими літаками.

Як повідомляв портал Знай.uа, Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ задокументувала масове порушення Мінських домовленостей на Донбасі.

Також портал Знай.uа писав, що ЗСУ знищили взводний опорний пункт терористів на Донбасі.