За даними Міністерства соціальної політики, за кордоном працюють близько 3,2 млн українських громадян. Найбільше українців-заробітчан у Польщі, Росії та Німеччини. При цьому близько 20% людей, які встигли довгий час попрацювати за кордоном, вирішили більше ніколи не повертатися в ті місця.

Про це говорять підсумки опитування, проведеного порталом "OLX Робота".

Серед головних причин розчарування в роботі за кордоном опитані виділили психологічний дискомфорт. Він пов'язаний з перебуванням в іншій країні і розлукою із сім'єю та близькими.

Крім цього, багато хто не задоволені реальним рівнем заробітку, адже часто роботодавці платять не так щедро, як перед цим обіцяють. Часто фактична зарплата не дотягує до тисячі доларів. Майже у третини респондентів зникла необхідність виїжджати на роботу за кордон повторно, так як вони почали заробляти добре в Україні.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Найчастіше українським трудовим мігрантам не подобається працювати у сферах будівництва, транспорту і виробництва.

Нагадаємо, мінус півзарплати за цигарку і яблуко в розраду.


Як повідомляв раніше Знай.uа, заробітчани масово покидають нагріті місця.


Також Знай.uа писав про те, що декларування доходів торкнеться кожної сім'ї.